Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Γιαννιώτικο σε φορμάκια



Υλικά για 24 κομμάτια

10 φύλλα κρούστας
1 1/2 κούπας μαργαρίνη
250 γρ. κανταϊφι
300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
2 κουταλάκια κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο

Για το σιρόπι

2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπας νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Λιώνουμε την μαργαρίνη.



Βουτυρώνουμε 24 φόρμες για ταρτάκια ή για μάφιν.



Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ τα καρύδια, την κανέλα και το γαρύφαλλο.


Στρώνουμε 5 φύλλα στον πάγκο μας βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.


Κόβουμε κύκλους με διάμετρο 10 εκ. και τους στρώνουμε στις φόρμες.



Ξαίνουμε το κανταϊφι και το χωρίζουμε σε 24 ίσα μέρη. Βάζουμε στο καθένα από μια γεμάτη κουταλίτσα γέμιση σχηματίζοντας μπαλάκι και τα βάζουμε μέσα στις φορμίτσες με την ένωση από κάτω.



Μοιράζουμε το υπόλοιπο βούτυρο ρίχνοντας από μια κουταλιά σε κάθε φορμάκι.


Ψήνουμε στους 175oC, για περίπου 30' ή μέχρι να ροδίσουν καλά.


Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5'.


Ρίχνουμε το σιρόπι κουταλιά κουταλιά στα φορμάκια.


Η συνταγή αυτή είναι η συμμετοχή μου στον διαγωνισμό που διοργανώνει η Σκέτη Γλύκα.


Η συνταγή είναι της κ.Αλεξιάδου. 

16 σχόλια:

Asteri είπε...

Kαι να σου πω;;;;;;;;;;;;;;; ΤΙ θα κάνω εγώ τώρα που θέλωωωωωωωωως;;;;;;; κόλλησε το πληκτρολόγιοοοοοοοο από τα σάλια μουυυυυυυυυυυυυυυυυυ

Ελπινίκη είπε...

Πολύ ωραιο και εμφανησιμο και για τις γιορτές!
Μπραβα Νατασουλα...

georgiaxara είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ!! ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ.
ΜΠΡΑΒΟ!
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!

Μarion, είπε...

Kαλή επιτυχία Νατάσα μου.
Ωραιότατο το γλυκάκί σου. και φαίνεται εύκολο.
Φιλιά

eva είπε...

Τέλειο και πρωτότυπο!!
Φιλάκια κοριτσάκι και καλή επιτυχία!!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες πολύ!!!
Καλό μήνα σας εύχομαι!!!
Φιλάκια xxx

Taste Advisor είπε...

καλημέρα, καλό μήνα!
Ωραία, τραγανή, νόστιμη, εμφανίσιμη και γιορτινή πρόταση.
Μπράβο σου !

ze me είπε...

τι νοστιμο ελληνικο γλυκο ειναι αυτοοοο.... νατασακι τι κανεις?.. καλο μηνα και απο εδωωωω.. φιλακια..

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Πόπη μου σ' ευχαριστώ πολύ!!!

Ζετούλα μου καλό μήνα και σε σένα!!!

Φιλάκιααααα

kitchenStories είπε...

Πολύ εντυπωσιακή και έξυπνη λύση για να φτιάξεις κι άλλου είδους γεμιστά ταρτάκια με φύλλο κρούστας!

Εύχομαι επιτυχία.

Φιλιά
Ζ.

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ Ζαμπία μου!!!
Φιλάκια xxx

mara είπε...

Πολύ εμφανίσιμοκαι γιορτινό το γιαννιώτικο στο φορμάκι!Μπράβο Νατάσα μου!

kiki είπε...

Υπέροχο Νατάσα!

Ανώνυμος είπε...

τελεια ειναι θα τα κανω σημερα...αλλα εχω μια απορια πως τα ξεφορμαρουμε μετα..??πριν η μετα το συροπιασμα??

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Μετά το σιρόπιασμα, τα αφήνουμε να τραβήξουν το σιρόπι και τα ξεφορμάρουμε...
Καλή επιτυχία!!

Σε παρακαλώ την επόμενη φορά να γράψεις το όνομα σου για να ξέρω με ποιον μιλάω.

ελενη είπε...

σ'ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση νατασσα τα κανω τωρα ελπιζω να τα πετυχω...θα σου που εντυπωσεις....

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget