Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010
Γιαννιώτικο σε φορμάκια
Υλικά για 24 κομμάτια
10 φύλλα κρούστας
1 1/2 κούπας μαργαρίνη
250 γρ. κανταϊφι
300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
2 κουταλάκια κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
Για το σιρόπι
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπας νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Λιώνουμε την μαργαρίνη.
Βουτυρώνουμε 24 φόρμες για ταρτάκια ή για μάφιν.
Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ τα καρύδια, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Στρώνουμε 5 φύλλα στον πάγκο μας βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Κόβουμε κύκλους με διάμετρο 10 εκ. και τους στρώνουμε στις φόρμες.
Ξαίνουμε το κανταϊφι και το χωρίζουμε σε 24 ίσα μέρη. Βάζουμε στο καθένα από μια γεμάτη κουταλίτσα γέμιση σχηματίζοντας μπαλάκι και τα βάζουμε μέσα στις φορμίτσες με την ένωση από κάτω.
Μοιράζουμε το υπόλοιπο βούτυρο ρίχνοντας από μια κουταλιά σε κάθε φορμάκι.
Ψήνουμε στους 175oC, για περίπου 30' ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5'.
Ρίχνουμε το σιρόπι κουταλιά κουταλιά στα φορμάκια.
Η συνταγή αυτή είναι η συμμετοχή μου στον διαγωνισμό που διοργανώνει η Σκέτη Γλύκα.
Η συνταγή είναι της κ.Αλεξιάδου.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
16 σχόλια:
Kαι να σου πω;;;;;;;;;;;;;;; ΤΙ θα κάνω εγώ τώρα που θέλωωωωωωωωως;;;;;;; κόλλησε το πληκτρολόγιοοοοοοοο από τα σάλια μουυυυυυυυυυυυυυυυυυ
Πολύ ωραιο και εμφανησιμο και για τις γιορτές!
Μπραβα Νατασουλα...
ΓΕΙΑ ΣΟΥ!! ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ.
ΜΠΡΑΒΟ!
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!
Kαλή επιτυχία Νατάσα μου.
Ωραιότατο το γλυκάκί σου. και φαίνεται εύκολο.
Φιλιά
Τέλειο και πρωτότυπο!!
Φιλάκια κοριτσάκι και καλή επιτυχία!!
Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες πολύ!!!
Καλό μήνα σας εύχομαι!!!
Φιλάκια xxx
καλημέρα, καλό μήνα!
Ωραία, τραγανή, νόστιμη, εμφανίσιμη και γιορτινή πρόταση.
Μπράβο σου !
τι νοστιμο ελληνικο γλυκο ειναι αυτοοοο.... νατασακι τι κανεις?.. καλο μηνα και απο εδωωωω.. φιλακια..
Πόπη μου σ' ευχαριστώ πολύ!!!
Ζετούλα μου καλό μήνα και σε σένα!!!
Φιλάκιααααα
Πολύ εντυπωσιακή και έξυπνη λύση για να φτιάξεις κι άλλου είδους γεμιστά ταρτάκια με φύλλο κρούστας!
Εύχομαι επιτυχία.
Φιλιά
Ζ.
Σ' ευχαριστώ πολύ Ζαμπία μου!!!
Φιλάκια xxx
Πολύ εμφανίσιμοκαι γιορτινό το γιαννιώτικο στο φορμάκι!Μπράβο Νατάσα μου!
Υπέροχο Νατάσα!
τελεια ειναι θα τα κανω σημερα...αλλα εχω μια απορια πως τα ξεφορμαρουμε μετα..??πριν η μετα το συροπιασμα??
Μετά το σιρόπιασμα, τα αφήνουμε να τραβήξουν το σιρόπι και τα ξεφορμάρουμε...
Καλή επιτυχία!!
Σε παρακαλώ την επόμενη φορά να γράψεις το όνομα σου για να ξέρω με ποιον μιλάω.
σ'ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση νατασσα τα κανω τωρα ελπιζω να τα πετυχω...θα σου που εντυπωσεις....
Δημοσίευση σχολίου