Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010
Τυρόπιτα στριφτή
Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
350-400 γρ. φέτα τριμμένη
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη φέτα με τα αυγά. Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο μας και το βουτυρώνουμε καλά. Βάζουμε στην άκρη του λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Το γυρνάμε να σχηματιστεί ένας σαλίγκαρος και το τοποθετούμε στο κέντρο ενός βουτυρωμένου ταψιού.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τοποθετούμε την αρχή του κάθε σαλίγκαρου στο τέλος του προηγούμενου. Βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στους 180oC, με αντιστάσεις, για περίπου μια ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
15 σχόλια:
Αυτού του είδους τα στριμμένα τα λατρεύω!Μπράβο Νατάσα μου!
Αγαπημένη πίτα που μάθαμε από τη γιαγιά και έχει φτάσει στα δισέγγονα.
καλό βράδυ.
Τα "στριμμένα" τα λατρεύω κι εγώ....και τα άλλα δλδ. αλλά αυτά λίγο παραπάνω.
Αυτή και αν είναι στριμμένη! Υπέροχη! Μπράβο Νατάσα!
Αυτή είναι μία από τις καλήτερες πίτες μας.Την κάνουμε στις γιορτές και όταν έχουμε ένα καλό τραπέζι.
Να είσαι καλά
Που είνα ιτο κομμάτι μου οέο; :)))
Φιλιάααααααααααααα
Καλή εβδομάδα
Τι υπέροχη που έγινε Νατάσα! Και τι απίθανο χρώμα.
Με αυτόν τον τρόπο έχεις πολύ τραγανά αποτελέσματα!
Φιλιά
Νατάσα, την ζήλεύω την τυροπιτούλα σου!!!Ειναι αγαπημένη μας πίτα, και πολλές φορές,οταν την φτιάχνω, αντί φέτα, χρησιμοποιω ξυνομυζήθρα και γλυκειά μυζήθρα σε ιση ποσότητα και γίνεται επίσης πολύ νόστιμη..
Καλό Βράδυ!!!
Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ!!!
Φιλάκια πολλά xxx
Και εύκολη και πεντανόστιμη! Μπράβο!
Καλή εβδομάδα!
agapimeni tiropita!!!! ego tora tha ftiakso tiro...tarta!!!! konta epesa!!!! tiri na exei kai oti na nai!!!
Πάτε να με ξεμυαλίσετε απόψε!!Έχω και μία πείνα!!
Από τα χεράκια σου η τυρόπιτα θαύμα Νατασάκι μου!
Η απλότητα με όλη τη νοστιμιά.
Μπράβο Νατασα μου
Ευτυχώς που έχω φάει!!!
Μόλις έφαγα το τελευταίο κομμάτι!Πολύ καλή κι εντυπωσιακή!
Ευχαριστούμε
Selina
Δημοσίευση σχολίου