Υλικά
9 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. χυμό πορτοκάλι
3 φλ. σπορέλαιο
1 φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. κοφτή κανέλα
1 κ.σ. κοφτή γαρίφαλλο
3 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 φλυτζανάκι του ελλ. καφέ, κονιάκ
Για το σιρόπι
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. μέλι
3 φλ. νερό
Για πασπάλισμα
τριμμένο καρύδι
κανέλα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5' και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μελομακάρονα μέχρι να ενωθούν. Δεν ζυμώνουμε γιατί θα σφίξει η ζύμη. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180oC για περίπου 20' ή ώσπου να ροδίσουν. Βουτάμε τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και από τις δύο πλευρές. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τριμμένο καρύδι με κανέλα και πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα.
6 σχόλια:
Και του χρονου Νατασα μου...
Καλή Πρωτοχρονια!
Και του χρόνου! Καλή χρονιά με υγεία:)
Κοριτσάκι και του χρόνου με υγεία!!!!!
Και του χρόνου!
Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!!
Καλή χρονιά και σε σας!!!
και του χρόνου, καλή χρονιά με υγεία
Δημοσίευση σχολίου