Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν!!!
Υλικά
Για την βάση
170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρ. μαργαρίνη κρύα
3 κ.σ. κρύο νερό
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια
Για την κρέμα
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
Για την επικάλυψη
φρέσκα φρούτα
Για το ζελέ
200 γρ. μήλα
χυμό από 1/4 λεμονιού
200 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Για την βάση
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τρίβουμε το μείγμα με τα χέρια μας, να σχηματιστούν ψίχουλα. Ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε τόσο ώστε να ενωθούν τα υλικά. Η ζύμη δεν πρέπει να παραζυμωθεί. Τυλίγουμε το ζυμάρι με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 20'.
Με την βοήθεια ενός πλάστη, το ανοίγουμε ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδόκολλας και το αναποδογυρίζουμε μέσα σε μια ταρτιέρα με διάμετρο περίπου 25 εκ. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι, απλώνουμε μεμβράνη και καλύπτουμε όλο τον πάτο και τα τοιχώματα με ρύζι (για να ψηθεί ομοιόμορφα). Ψήνουμε στους 170oC για 15', αφαιρούμε με προσοχή την μεμβράνη με το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 15', μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Αφήνουμε την βάση να κρυώσει.
Για την κρέμα
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για το ζελέ
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε αρκετή ώρα, έως ότου να αρχίσουν να διαλύονται. Σε ένα μπολ τοποθετούμε ένα μεγάλο κομμάτι τουλπάνι και ρίχνουμε μέσα τα μήλα και το χυμό τους. Το κρεμάμε πάνω από το μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Το πιέζουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε όλο το χυμό τους. Ζυγίζουμε το υγρό και προσθέτουμε ζάχαρη στο ίδιο βάρος. Βράζουμε για περίπου 15', προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για άλλα 20΄, έως ότου αρχίσει να πήζει αρκετά. Για να καταλάβουμε εάν είναι έτοιμο, βάζουμε λίγο ζελέ σε ένα πιάτο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και με το δάκτυλο μας χαράζουμε μια γραμμή. Εάν μείνει σταθερό είναι έτοιμο. Γεμίζουμε αποστειρώμενα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.
Συναρμολόγηση
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και την ισιώνουμε. Κόβουμε τα φρούτα, στολίζουμε την τάρτα όπως θέλουμε και τα αλείφουμε με το κρύο ζελέ.
Η συνταγή για το ζελέ είναι του κ.Παρλιάρου.
17 σχόλια:
Πολύ ωραία τάρτα!!!!!
Φιλάκια πολλά
Νατασουλα πολυ ομορφη και νοστιμοτατη η ταρτα που εφτιαξες...μπραβο γλυκια μου,γεια στα χερακια σου!!! καλη σου μερα φιλια!!!
αυτή η καρδούλα στο κέντρο είναι ότι πρέπει!!! για μένα που δεν τρώω μπανάνες στα γλυκά!!! τώρα ξέρεις από ποιο σημείο θα μου βάλεις κομματακι!!!!
Χρόνια πολλά και σε σένα!!!
Πολύ ομορφη φαινεται η ταρτα σου!
Χρονια σας Πολλα!
Χρόνια πολλά και σε εσένα!
Ευπαρουσίαστη και πολύ δελεαστική η τάρτα σου Νατάσα.
Το ζελέ αυτό είναι ό,τι πρέπει για να δώσει γεύση και γυαλάδα στα φρούτα.
Εύχομαι και χρόνου να ξανακεραστούμε.
Ζ.
Πολύ όμορφη! Χρόνια σου πολλά:)
αυτές οι τάρτες είναι οι αγαπημένες μου
οτιδήποτε με φρούτα και υφή μπισκοτένια. το λτρεύω και ιδιατέρα τις ταρτες!το αγαπημενο μου γλυκο!!!
http://diatrofikamystika.blogspot.com/
Δείχνει νοστιμότατη και πολύ όμορφη!
Πρώτον δεν γιορτάζω του βαλεντίνου.
Δεύτερον γιορτάζω 364 μέρες τον χρόνο.Και τρίτον δηλώνω αθεράπευτα ερωτευμένη με τα γλυκά.Η δε τάρτα ερωτεύσιμη.Φιλιάαααααααααααααα!!!!!
Πέρασα για μια γλυκιά καλημέρα και να σου ευχηθώ καλό Σ/Κ!
*Όλα καλά;
Φιλάκια σου, Νατάσα μου
Υπέροχη η τάρτα σου! Ωραία συνταγή!
Τι όμορφη τούρτα!
αντε ζουζουκα μουυυυυυυυυυυυ.. περιμενουμε με αγωνια νεες συνταγες..
καλα μονο να εισαι..
καλο βραδυυυυυυυυυυυυ..
φιλακιααααααααααα..
tin pernw kai feygw nomizw oti tin dikaioumai giati 14 itan tagennethlia moy eyxaristw Natasa!!!!!!!!!!
Τέλειες οι συνταγεσ σας!! Θα δοκιμάσω μερικές! Ευχαριστώ!
Δημοσίευση σχολίου