Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Φτερούγες κοτόπουλου

Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο μια....


Υλικά

1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. καρίνο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Κόβουμε τις φτερούγες σε 2 μέρη: στον "αγκώνα" και το "δάχτυλο" (από την κλείδωση και μετά το πετάμε ή το κρατάμε για ζωμό) έτσι ώστε να μας μείνει η φτερούγα χωρίς το μυτερό μέρος. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Απλώνουμε τις φτερούγες σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 20' ή ώσπου να ροδοκοκκινήσουν.

Τις ποσότητες των υλικών μπορείτε να τις προσαρμόσετε στα γούστα σας.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λαχταριστες φαινονται οι φτερουγες θα τις δοκιμασω.Τι ειναι το καρινο?

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Είναι μπαχαρικό για κοτόπουλο.Θα το βρεις στο σούπερ μάρκετ.
Καλή επιτυχία!!!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

μούρλια!!! πεθαίνω μέσ' τα ξημερώματα!!!

Lila Xagorari είπε...

Μια μερίδα διπλή παρακαλώ!!!!

manousina είπε...

Τι να σου κάνει μία φτερουγίτσα;;;;;

mia maria είπε...

Πολύ λαχταριστές!
Το καλύτερο για τέτοιο καιρό!
Πέρνα από το blog μας,έχουμε κάτι για σένα!

kiki είπε...

Με τις φτερούγες τα πάω καλά μόνο όταν μαγειρεύονται καπως έτσι!

georgiaxara είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑΤΑΣΑ ΜΟΥ!!!
ΤΕΛΕΙΕΣ ΟΙ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ!!!

ΦΙΛΑΚΙΑ!!

mara είπε...

Τέλειες οι φτερούγες Νατάσα μου!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!!