Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Ρεβύθια στο φούρνο


Υλικά

200 γρ. ρεβύθια
1 κρεμμύδι σε φετάκια
½ κόκκινη πιπεριά
½ κίτρινη πιπεριά
½ πορτοκαλί πιπεριά
1 φλ. σάλτσα ντομάτας 
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια.


Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε κρύο νερό να βράσουν. Τα ξαφρίζουμε.

Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν.


Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και 2 φλιτζάνια από το νερό που βράσαμε τα ρεβύθια. Βράζουμε τη σάλτσα για 10'.


Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ.


 Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180oC για 45'-60'.



Καλή σας όρεξη!!!

1 σχόλιο:

Μarion, είπε...

Τα ρεβύθια μου αρεσουν πολυ όπως και να είναι Και ετσι σίγουρα θα είναι πολύ ωραία.