Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Κολοκυθοκεφτέδες


Υλικά

½ κιλό κολοκύθια
2 αυγά
½ ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
3 κ.σ ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα τριμμένη
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
¼ φλ. φρυγανιά τριμμένη
¼ φλ αλεύρι που φουσκώνει

Εκτέλεση

Πλένουμε και τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν. Τα πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγουν όλα τα υγρά τους. Τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Το μίγμα δεν θα πρέπει να είναι αραιό αλλά ούτε και πολύ σφιχτό.


Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από μίγμα. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκκινήσουν και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει η περίσσεια του λαδιού.


Σερβίρουμε με τζατζικάκι.

6 σχόλια:

nostimia είπε...

Καλημέρα, για ουζάκια είσαι σήμερα ;

Μarion, είπε...

Μπορώ να φάω μια γαβάθα κολοκυθοκεφτέδες.
Είναι πεντανόστιμοι.

Και οι δικοί σου Νατασα μου είναι μούρλια :)

Taste Advisor είπε...

τρελαίνομαι για κολοκυθοκεφτέδες και μου αρέσει πολύ που τους κάνεις πλακουτσωτούς, έτσι τους έκανε η γιαγιάκα μου!

Asteri (Maria) είπε...

Τέλειοι! ό,τι πρέπει για ουζοκατάνυξη χεχεχε
Φιλάκιαααααααααααααααα

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ φιλαράκια μου!!!

@ Δήμητρα όντως ότι πρέπει για ουζάκι!!!

@ Μαρία μου κι εγώ τρελαίνομαι για κολοκυθοκεφτέδες, ειδικά με τζατζικάκι!!!

@ Taste advisor έτσι τους έμαθα κι εγώ από την γιαγιά μου...

@ Αστέρι μου συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!!

Φιλάκιααααα

eva είπε...

Λατρεύωτο μεζεδάκι αυτό!!!
ε λίγο τζατζικάκι αδειάζει η πιατέλα!!!
Και πέτυχααααν!
Φιλάκια!