Σάββατο 10 Ιουλίου 2010
Σοκολατένιο μπολάκι
Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. σπορέλαιο
μπαλόνια
λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε την σοκολάτα με το σπορέλαιο σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 15'.
Φουσκώνουμε μικρά μπαλόνια σε μέγεθος μεγάλου πορτοκαλιού.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και τοποθετούμε κουταλίτσες από την λιωμένη κουβερτούρα για να φτιάξουμε τις βάσεις από τα μπολάκια.
Αλείφουμε τα μπαλονάκια με ελάχιστο λαδάκι ή ακόμα καλύτερα τα ψεκάζουμε με σπρέϋ λαδιού και τα βουτάμε μέχρι τη μέση στη σοκολάτα.
Ακουμπάμε κάθε μπαλονάκι σε μια βάση και τα βάζουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως η σοκολάτα.
Με μια καρφίτσα σκάμε τα μπαλόνια, τα αφαιρούμε με προσοχή και το μπολάκι μας είναι έτοιμο για γέμισμα και κατανάλωση.
Μέσα στο μπολάκι μπορούμε να προσφέρουμε παγωτό, κρέμες ή ότι άλλο θέλουμε...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
10 σχόλια:
Ωρέ μάνα μου!!!!!!!!!!! μπρα΄βο κοριτσάρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! παίρνω ένα εεε;
Σμουάτςςςςςςςςςςςςςς
Καλό ΣΚ
Μου φαίνεται δύσκολο, αλλά είναι πολύ ωραίο!
Ax 8α με πεθάνετε απόψε..μια εσύ μία το αστεράκιιι!!
Τα τρώω όλα!!
Φιλάκια!!!
Ωραιότατο! Θα το δοκιμάσω!
Είχα κάνει ταρτάκια με βάσεις σοκολάτας http://lemoncinnamon.blogspot.com/2009/11/blog-post.html
και είχαν μεγάλη επιτυχία!
@ Αστέρι μου σ' ευχαριστώ!!!Εννοείται ότι θα πάρεις....
@ Taste advisor δεν είναι δύσκολο απλά θέλει λίγη υπομονή...Δοκίμασε το και θα δεις...
@ Εύα μου, φάε όσο θέλεις κοπέλα μου!!!
@ Αγγελική μου είναι φοβερά τα ταρτάκια σου....Σ' ευχαριστώ πολύ για την ιδέα!!!
καλημέρα και καλή εβδομάδα!
τέλεια ιδέα με τα μπαλονάκια! :-)
eatgreek σ' ευχαριστώ πολύ!!!
Καλή βδομάδα και σε σένα!!!
θεϊκό!!!
Πολύ έξυπνη ιδέα, μπράβο Νατασάκι
Σας ευχαριστώ πολύ cook και manousina!!!
Καλή σας μέρα!!!
Δημοσίευση σχολίου