Υλικά
1 κιλό πιπεριές μακρόστενες
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
300 γρ. φέτα τριμμένη
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές, τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα τη μια δίπλα στην άλλη, τις λαδώνουμε ελαφρά και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, λάδι και ρίγανη και βράζουμε την σάλτσα για 10'. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, βγάζουμε το κοτσάνι και τα σπόρια, τις ανοίγουμε στη μέση και καλύπτουμε τον πάτο ενός πυρέξ. Ρίχνουμε αρκετή σάλτσα να τις καλύψει και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180oC με αέρα για περίπου 20'. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
6 σχόλια:
Αχ ωραίο φαγητό!!:)
Μ'αρέσουν οι πιπεριες,μ'αρεσει και η κόκκινη σάλτσα,άρα ήρθε και έδεσε!χεχε:))
Γεια στα χέρια σου!
Να 'σαι καλά Μάγδα μου!!!
Τέλειος μεζές και φαγάκι!
Από τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά φαγητά Πόπη μου!!!!
Αγαπημένο μεζεδακι, μπορεί να το φτιαξω στο τραπέζι.
πιπεριες κοκκινες, πιπεριες πρασινες, πιπεριες κιτρινες, πιπεριες πορτοκαλι... εαν υπηρχαν και σε μωβ θα τις ετρωγα και εκεινες ...χαχαχαχαχαχαχαχα...
Δημοσίευση σχολίου