Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Πιπεριές ψητές με κόκκινη σάλτσα



Υλικά

1 κιλό πιπεριές μακρόστενες
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
300 γρ. φέτα τριμμένη

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές, τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα τη μια δίπλα στην άλλη, τις λαδώνουμε ελαφρά και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, λάδι και ρίγανη και βράζουμε την σάλτσα για 10'. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, βγάζουμε το κοτσάνι και τα σπόρια, τις ανοίγουμε στη μέση και καλύπτουμε τον πάτο ενός πυρέξ. Ρίχνουμε αρκετή σάλτσα να τις καλύψει και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180oC με αέρα για περίπου 20'. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.


6 σχόλια:

Magda^_^ είπε...

Αχ ωραίο φαγητό!!:)
Μ'αρέσουν οι πιπεριες,μ'αρεσει και η κόκκινη σάλτσα,άρα ήρθε και έδεσε!χεχε:))
Γεια στα χέρια σου!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Να 'σαι καλά Μάγδα μου!!!

Taste Advisor είπε...

Τέλειος μεζές και φαγάκι!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Από τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά φαγητά Πόπη μου!!!!

manousina είπε...

Αγαπημένο μεζεδακι, μπορεί να το φτιαξω στο τραπέζι.

Ανώνυμος είπε...

πιπεριες κοκκινες, πιπεριες πρασινες, πιπεριες κιτρινες, πιπεριες πορτοκαλι... εαν υπηρχαν και σε μωβ θα τις ετρωγα και εκεινες ...χαχαχαχαχαχαχαχα...