Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Cookies με σταγόνες σοκολάτας

Η συνταγή αυτή είναι αφιερωμένη στη φίλη Άντα που μου την ζήτησε ....

Άργησα λιγάκι αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ......ε???


Υλικά για 70 cookies

2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
½ κ.γλ. αλάτι
1 κούπα βούτυρο (όχι soft)
¾ κούπας ζάχαρη
¾ κούπας ζάχαρη καστανή
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
200 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βανίλια, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την άσπρη και την καφέ ζάχαρη, ν' αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τμηματικά το μείγμα του αλευριού και τέλος τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά. (Στο στάδιο αυτό μπορούμε να φυλάξουμε τη ζύμη, χωρισμένη σε 2 ή 3 δόσεις, στην κατάψυξη. Τα ξεπαγώνουμε και τα ψήνουμε.)


Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια με τη ζύμη, τα πιέζουμε με τις παλάμες μας σε κύκλους 2 εκ. ο καθένας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα σε κάποια απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν κατά το ψήσιμο. Τα ψήνουμε στους 190oC, με αντιστάσεις, για 10'. Τα αφήνουμε να σταθούν 2' πριν τα βγάλουμε από το ταψί και τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν. Τα σερβίρουμε αμέσως ή τα φυλάμε σε κουτί μπισκότων για 2 εβδομάδες.



Η συνταγή είναι της κ. Αλεξιάδου με μια μικρή παραλλαγή.


11 σχόλια:

Asteri (Maria) είπε...

Γιάμιιιιιιιι!!!!!!!! παίρνω μπόλικα και φεύγωωωωωωωωωω
Σμουάτς

Μarion, είπε...

Παίρνω κι εγώ το πιατάκι όπως είναι :)

Τέλεια για το καφεδάκι

Magda^_^ είπε...

Αχ τι τέλεια που τα έκανες!!Και εγώ θέλω να φτιάξω τέτοιααα!!!
Και να τα φάω όλα μετά:))
Αυτά είναι μούρλια και με σοκολατένια ζύμη εε?? Μμμμμ!!!
Πολλά φιλιά με σταγόνες σοκολάτας!!:):)

mia maria είπε...

Εγώ όποτε φτιάχνω τέτοια, μου απλώνουνε πολύ! Η συνταγή δεν είναι ακριβώς ίδια και τα βάζω με το κουτάλι στο ταψί! Νόστιμα γίνονται αλλά όχι πολύ εμφανίσιμα. Τα δικά σου είναι τέλεια!

manousina είπε...

αχ αυτά τα κουλουράκια, με καφεδάκι και καλή παρέα μπορείς να φας ένα ταψί.

Anta είπε...

Νατάσα μου σε ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ για τη συνταγή σου και που δεν με ξέχασες! Η αλήθεια είναι ότι την περίμενα πώς και πώς γιατί όλες οι άλλες που έχω δοκιμάσει δεν μου βγαίνουν πετυχημένες. Θα δοκιμάσω πολύ σύντομα την συνταγή σου και θα γράψω τα σχόλιά μου! Είμαι σίγουρα ότι θα είναι πετυχημένη, όπως και όλες σου οι συνταγές! ευχαριστώ και πάλι!!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

@ Αστέρι μου πάρε όσα θέλεις...έχει μπόλικα για όλες μας...

@ Μαράκι μου πάρε κι εσύ...:):):)

@ Μάγδα μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!Και σοκολατένια είμαι σίγουρη ότι θα είναι σούπερ...

@ Μαίρη μου να' σαι καλά!!!Μάλλον σου απλώνουν γιατί δεν είναι σφιχτή η ζύμη σου...δοκίμασε και αυτή τη συνταγή να δεις...

@ Δήμητρα μου με την δικιά σας παρέα πάνω από ένα ταψί μπορώ να φάω εγώ...:):)

@ Άντα μου φυσικά και δεν σε ξέχασα...απλά μεσολάβησαν οι διακοπές, κάτι υποχρεώσεις, όποτε πήγαινα να τα φτιάξω όλο κάτι γίνονταν και έτσι πήγαινε από αύριο σε αύριο....Ελπίζω να σε ικανοποιήσει αυτή η συνταγή και να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Αν δεν σας αρέσουν μη διστάσεις να το γράψεις...γούστα είναι αυτά...Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
Περιμένω εντυπώσεις......
Φιλάκιαααααααα

Taste Advisor είπε...

mmmmmmmmm yami

Athina(Sugar Buzz) είπε...

Νατάσα μου...μπισκοτάκια τέλεια-αμπαλάζ στη φωτό τέλειο! ειλικρινά θα ήθελα πολύ να τα είχα έτοιμα τώρα(γιατί δεν προλαβαίνω τον τελευταίο καιρό εγώ..) αλλά ας τα βλέπω τουλάχιστον! Φιλιά!

Anta είπε...

Νατάσα μου καλησπέρα, έφτιαξα σήμερα τα κουλουράκια και έγιναν πάρα πολύ πετυχημένα. Και πάρα πολύ γευστικά και πολύ εμφανίσιμα! Σούπερ! Βρήκα πραγματικά τη συνταγή που ήθελα! Και αφού αρέσανε πάρα πολύ και στον αρραβωνιαστικό μου, θα τα καθιερώσω!! Σε υπερ, υπερ ευχαριστώ και σου εύχομαι να έχεις πάντα κουράγιο και φαντασία για να μας στέλνεις τις υπέροχες πραγματικά συνταγές σου!! Πολλά φιλιά!!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

@ Πόπη και Αθηνά σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!!

@ Άντα μου ειλικρινά χαίρομαι πάρα πολύ που μπόρεσα να σε βοηθήσω και ελπίζω να σας άρεσαν πραγματικά. Εγώ σας ευχαριστώ που εμπιστεύεστε τις συνταγές που προτείνω και για την παρέα που μου κρατάτε....Πολλά φιλάκια!!!