Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010
Κέικ βανίλια-κακάο
Υλικά
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα γάλα
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε να εσωματωθούν καλά στο μείγμα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τις βανίλιες και το αλάτι. Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι με το γάλα, εναλλάξ, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Βάζουμε τα 3/4 του μείγματος σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ. Στο υπόλοιπο μείγμα ρίχνουμε το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από το άσπρο και με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε ελαφρά με κυκλικές κινήσεις. Ψήνουμε στους 170oC, με αέρα, για περίπου μια ώρα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρουμε.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
14 σχόλια:
Το κλασσικο δεν χανει ποτε αξια!
Νοστημότατο!
Καλημερα
Αγαπημένο! Νόστιμο! και γεμάτο αναμνήσεις!
Καλημερούδια!
Φιλάκια κορίτσια μου!!!
Επειδή έφαγα πριν από λίγο το ένα κομματάκι που είχα φέρει από το σπίτι χμ χμχμμμμ θα σου ''κλέψω'' 1 κομματάκι γι' αργότερα :-)
Φιλάκιααααα
Διαχρονικό κέικ, και οπως πάντα υπέροχο..
τρώω ένα κομματάκι ήδη!!
καλημέρααα
Μουρλιάααααααααα!!!!
ΓΕΙΑ ΣΟΥ!! ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΕΙΚ!!!
Νατασάκι, ένα κομμάτι αύριο το πρώι για το καφεδακι μου....., μην αργήσεις λίγα χιλιόμετρα μας χωρίζουν 400.... αν έχει μείνει και καθόλου...
Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τα καλά σας λόγια!!!!
Καλή σας μέρα!!!
"Κλασσικά" υπέροχο!!
Φιλιά
καλό απόγευμα Νατάσα:)
Υπέροχο το κεκάκι ειδικά με τον καφέ.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους!!!
Επιτέλους πέτυχα κέικ!!
Ευχαριστώ Νατασούλα
Σελίνα
Δημοσίευση σχολίου