Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Κέικ βανίλια-κακάο



Υλικά

3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα γάλα
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. κακάο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε να εσωματωθούν καλά στο μείγμα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τις βανίλιες και το αλάτι. Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι με το γάλα, εναλλάξ, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.


Βάζουμε τα 3/4 του μείγματος σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ. Στο υπόλοιπο μείγμα ρίχνουμε το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από το άσπρο και με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε ελαφρά με κυκλικές κινήσεις. Ψήνουμε στους 170oC, με αέρα, για περίπου μια ώρα.



Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρουμε.

14 σχόλια:

Elpiniki είπε...

Το κλασσικο δεν χανει ποτε αξια!
Νοστημότατο!
Καλημερα

Taste Advisor είπε...

Αγαπημένο! Νόστιμο! και γεμάτο αναμνήσεις!
Καλημερούδια!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Φιλάκια κορίτσια μου!!!

Asteri (Maria) είπε...

Επειδή έφαγα πριν από λίγο το ένα κομματάκι που είχα φέρει από το σπίτι χμ χμχμμμμ θα σου ''κλέψω'' 1 κομματάκι γι' αργότερα :-)
Φιλάκιααααα

ιρινι είπε...

Διαχρονικό κέικ, και οπως πάντα υπέροχο..

Katerina είπε...

τρώω ένα κομματάκι ήδη!!

καλημέρααα

Magda^_^ είπε...

Μουρλιάααααααααα!!!!

georgiaxara είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ!! ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΕΙΚ!!!

manousina είπε...

Νατασάκι, ένα κομμάτι αύριο το πρώι για το καφεδακι μου....., μην αργήσεις λίγα χιλιόμετρα μας χωρίζουν 400.... αν έχει μείνει και καθόλου...

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τα καλά σας λόγια!!!!
Καλή σας μέρα!!!

Giorgos Varvakis είπε...

"Κλασσικά" υπέροχο!!
Φιλιά
καλό απόγευμα Νατάσα:)

Ivy είπε...

Υπέροχο το κεκάκι ειδικά με τον καφέ.

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!!!

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους πέτυχα κέικ!!
Ευχαριστώ Νατασούλα

Σελίνα