Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Κέικ λεμονιού



Υλικά

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλ. ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 κοφτές κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε για 1' στη χαμηλή ταχύτητα, συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3' στη δυνατή ταχύτητα. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 160oC για περίπου 60'. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε 10' να σταθεί, το βγάζουμε από την φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.



14 σχόλια:

Elpiniki είπε...

Όπως εχω πει πολλες φορες μ αρεσει πολύ το λεμονι σε γλυκα (και το λεμονι γενικα δλδ)... τελειο!
Φιλακια

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Ελπινίκη συμφωνώ μαζί σου..Το λεμόνι είναι τόσο αρωματικό που αμέσως προσδίδει άλλη γεύση σε ένα απλό κέικ....
Φιλιά

georgiaxara είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΑΤΑΣΑ ΜΟΥ, Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ!!
ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!
ΦΙΛΑΚΙΑ

Asteri (Maria) είπε...

Οτιδήποτε με λεμόνι το ΛΑΤΡΕΥΩΩΩΩΩΩΩΩ
Που είναι το κομμάτι μου;;; :))))

Taste Advisor είπε...

Και τη δική μου αγάπη για το λεμόνι την ξέρετε και στα γλυκά και στα φαγητά!

ιρινι είπε...

Κεικ με λεμόνι!!!!πολύ ωραία γεύση,
κερνάς????
φιλιά

mia maria είπε...

Μου αρέσει πολύ το λεμονάτο κέικ! Καλή εβδομάδα!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Κορίτσια βάζω τον καφέ και το κέικ, βάζετε την παρεούλα???
Φιλάκια πολλά!!!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

λατρεμένο, το θέλω ΟΛΟ

Μarion, είπε...

To λεμόνι είναι τ αγαπημενο μου όπου κι αν ειναι. Αυτο το κεικ είναι ωραίο με τσαγάκι
Μπράβο Νατάσα

Φιλιά

eva είπε...

Πιστεύω μακράν ότι είναι το καλύτερο κέικ!!
Σου πέτυχε φαίνεται αφράτο και πισεύω πε ντα νο στι μο!
Φιλάκιααα!

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ!!!
Πάρτε όσο κεκάκι θέλετε...;)

Ανώνυμος είπε...

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΕΜΟΝΙ.ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΠΟΥ ΓΙΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΣ.ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΚΕΙΚ,ΔΕ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΜΩΣ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ.ΗΜΑΡΤΟΝ

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Σχόλια χωρίς όνομα τα θεωρώ άνευ αξίας. Έλεος που γίνατε όλοι κριτικοί...