Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο



Υλικά για 3 άτομα

250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
3 κούπες ζωμό κοτόπουλου
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
λίγο αλεύρι
2 κρόκους
χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε τον ζωμό μαζί με το βούτυρο να βράσουν. Ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι, τον άνιθο, τον μαϊντανό, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνουμε ελαφρώς και τα ρίχνουμε μέσα στον ζωμό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 10'. Πλένουμε το ρύζι, το σουρώνουμε και το προσθέτουμε στη σούπα. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, περίπου 20'.
Για το αυγολέμονο, χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπόλ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγες κουταλιές από το ζουμί του φαγητού. Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με μπόλικο τριμμένο πιπεράκι.

6 σχόλια:

Marina είπε...

Το πιστεύεις ότι δεκατόσα χρόνια παντρεμένη και το μαγειρεύω μόνο τον τελευταίο χρόνο;;; Και είναι πεντανόστιμο το άτιμο!!!

manousina είπε...

Μαμαδίστικο φαγητάκι!!!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

απο τα πιο ωραία φαγάκια με κιμά, μαμαδίστικο κι αγαπημένο

Taste Advisor είπε...

Πολυαγαπημένο φαγάκι και πολύ ωραία φωτογραφία!

Ελευθερία είπε...

αν και ο αντρουλης μου τα λεει.... νοσοκομειου, τα παιδια τα λατρευουν και τα κανουμε συχνα!!!!!

donkey and the carrot είπε...

Apo ta top fagita. Top!!!