Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Υλικά για 3 άτομα
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ρύζι Καρολίνα
3 κούπες ζωμό κοτόπουλου
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
λίγο αλεύρι
2 κρόκους
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε τον ζωμό μαζί με το βούτυρο να βράσουν. Ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι, τον άνιθο, τον μαϊντανό, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνουμε ελαφρώς και τα ρίχνουμε μέσα στον ζωμό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 10'. Πλένουμε το ρύζι, το σουρώνουμε και το προσθέτουμε στη σούπα. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, περίπου 20'.
Για το αυγολέμονο, χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπόλ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγες κουταλιές από το ζουμί του φαγητού. Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με μπόλικο τριμμένο πιπεράκι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
6 σχόλια:
Το πιστεύεις ότι δεκατόσα χρόνια παντρεμένη και το μαγειρεύω μόνο τον τελευταίο χρόνο;;; Και είναι πεντανόστιμο το άτιμο!!!
Μαμαδίστικο φαγητάκι!!!
απο τα πιο ωραία φαγάκια με κιμά, μαμαδίστικο κι αγαπημένο
Πολυαγαπημένο φαγάκι και πολύ ωραία φωτογραφία!
αν και ο αντρουλης μου τα λεει.... νοσοκομειου, τα παιδια τα λατρευουν και τα κανουμε συχνα!!!!!
Apo ta top fagita. Top!!!
Δημοσίευση σχολίου