Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Αφράτα πισία με τυρί



Για τη ζύμη
750 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση
500 γρ. φέτα τριμμένη
2 αυγά
πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μια λεκανίτσα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας το τυρί, τα αυγά και το πιπέρι.
Παίρνουμε ένα μπαλάκι  ζύμης σε μέγεθος καρυδιού και το ανοίγουμε σε στρόγγυλο λεπτό φύλλο.
Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Κόβουμε τις άκρες για να γίνει ομοιόμορφο.

Κλείνουμε τις άκρες με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
Τρυπάμε την επιφάνεια τους με το πιρούνι για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνισμα.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τυχόν λάδια.

Καλή σας όρεξη!!!

7 σχόλια:

christin είπε...

ποσο νοστιμα φαινονται!!! σου ερχεται να "κανεις βουτια" στην οθονη... θα τα φτιαξω αυριο οπωσδηποτε. ευχαριστω πολυ Νατασα μου για την υπεροχη συνταγη!!!

christin είπε...

ειπα οτι θα τα εφτιαχνα αυριο αλλα δεν συγκρατηθηκα.. μολις τα εφτιαξα. δεν εχω λογια ομως για να εκφρασω τη νοστιμια τους!!!! μονο μια λεξη: ΘΕΪΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!! εκανα ομως ενα μεγαλο λαθος. εφτιαξα τη μιση δοση γιατι ειπα βραδυ ειναι... ΤΡΙΠΛΗ ΔΟΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ γιατι εχουν ορμησει τα παιδια και τσακωνονται ποιος θα τα πρωτοφαει...εγιναν χρυσαφενια, αφρατα και μου αρεσει πολυ το απαλο αρωμα της μαγιας που αφηνουν στη γευση που τα κανει να ξεφευγουν απ' τα συνηθισμενα. σ' ευχαριστω παρα πολυ νατασα μου

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Χριστίνα μου χάρηκα πάρα πολύ που σας άρεσαν!!!Σ' ευχαριστώ για τα τόσο γλυκά σου λόγια!!!Κι εμείς διπλή δόση κάνουμε πάντα γιατί ποτέ δεν μας φτάνουν...Είναι πολύ νόστιμα τα άτιμα...

Ελπινίκη είπε...

Καλημέρα...
φαινονται πραγματι πολυ τελεια, κανει συχνα η γιαγια και μας αρεσουν πολυ, αλλα τωρα που τα ζηλεψα μαλλον θα δοκιμασω κι εγω...

jo είπε...

Φαινονται τελεια θα μπορουσα να παραληψω την μαγια .....??

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Georgia αν παραλείψεις την μαγιά θα γίνουν τραγανά...Καλή επιτυχία αν επιχειρήσεις να τα φτιάξεις!!!

Μάρα Μπαντουβάκη είπε...

Μόλις τα τσακίσαμε,Εύκολα και νόστιμα!!
Μπράβο Νατάσα!!