Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Σαρδέλες παντρεμένες



Υλικά

1 κιλό σαρδέλες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
αλάτι
ρίγανη
λεμόνι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τις σαρδέλες αφαιρώντας το κεφάλι και τη ραχοκοκκαλιά τους. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί τη μια δίπλα στην άλλη και τις αλατίζουμε.


Ανακατεύουμε τον μαϊντανό με το σκόρδο.


Μοιράζουμε το μίγμα μαϊντανού πάνω στις σαρδέλες.


Κλείνουμε την κάθε σαρδέλα με μια άλλη, πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη και ρίχνουμε λίγο λαδάκι.


Ψήνουμε στους 180oC για περίπου 30' ή ακόμα καλύτερα στα κάρβουνα.


Ανακατεύουμε λάδι και λεμόνι σε ίσες ποσότητες και περιχύνουμε τα ψαράκια μας.



Καλή σας όρεξη!! 

2 σχόλια:

Asteri (Maria) είπε...

Ωραιότατος μεζές!
Καλημέρααααααααα

Ανώνυμος είπε...

τέλειο φαγητάκι!!


Σελίνα