1 κιλό σαρδέλες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
αλάτι
ρίγανη
λεμόνι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τις σαρδέλες αφαιρώντας το κεφάλι και τη ραχοκοκκαλιά τους. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί τη μια δίπλα στην άλλη και τις αλατίζουμε.
Ανακατεύουμε τον μαϊντανό με το σκόρδο.
Μοιράζουμε το μίγμα μαϊντανού πάνω στις σαρδέλες.
Κλείνουμε την κάθε σαρδέλα με μια άλλη, πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη και ρίχνουμε λίγο λαδάκι.
Ψήνουμε στους 180oC για περίπου 30' ή ακόμα καλύτερα στα κάρβουνα.
2 σχόλια:
Ωραιότατος μεζές!
Καλημέρααααααααα
τέλειο φαγητάκι!!
Σελίνα
Δημοσίευση σχολίου