1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
2 φλ. σάλτσα ντομάτας
5-6 κόκκους μπαχάρι
1-2 φλ. βραστό νερό
1 ½ κιλό κολοκυθάκια μικρά και τρυφερά
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι το κρέας απ 'όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε και αυτά.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα μπαχάρια, το νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με την σαλτσούλα του.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες τους. Σε άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
3 σχόλια:
ΠΟΛΥ ωραίο φαγάκι .... μ'αρέσει!
Φιλιά
Καλό ΣΚ
ΠΟλύ καλό.
Μου θυμίζει κυριακάτικο τραπέζει...το κάνει η μαμα μου συνήθως
Φιλιά
Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!!!
Δημοσίευση σχολίου