Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Μοσχαράκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια


Υλικά

1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
2 φλ. σάλτσα ντομάτας
5-6 κόκκους μπαχάρι
1-2 φλ. βραστό νερό
1 ½ κιλό κολοκυθάκια μικρά και τρυφερά
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι το κρέας απ 'όλες τις πλευρές.


Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε και αυτά.


Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.


Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα μπαχάρια, το νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με την σαλτσούλα του.



Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες τους. Σε άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.


Τα ρίχνουμε μέσα στο κρέας, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Δεν ανακατεύουμε, μόνο κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα.


Καλή σας όρεξη!!

3 σχόλια:

Asteri (Maria) είπε...

ΠΟΛΥ ωραίο φαγάκι .... μ'αρέσει!
Φιλιά
Καλό ΣΚ

Μarion, είπε...

ΠΟλύ καλό.
Μου θυμίζει κυριακάτικο τραπέζει...το κάνει η μαμα μου συνήθως

Φιλιά

ΝΑΤΑΣΑ είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!!!